Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.
Κατηγορίες blog
Αναζήτηση blog

Τα απαραίτητα του νοικοκυριού

Καταχωρήθηκε στις5 Έτη πριν από
Αγάπη0
Τα απαραίτητα του νοικοκυριού

Το καινούργιο σας σπιτικό είναι έτοιμο από έπιπλα και κύριες ηλεκτρικές συσκευές. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γίνετε “νοικοκυρούλες χαρωπές” και να μπείτε στην κουζίνα. Ποια είναι όμως τα απαραίτητα για να είστε μια τέλεια οικοδέσποινα και μαγείρισσα;
Ξεκινώντας τη νέα σας ζωή, θα καταλάβετε αυτό που λέγανε οι παλιές ότι: “ο έρωτας περνάει από το στομάχι”. Θα χρειαστεί να μπείτε στην κουζίνα και να φροντίσετε το “τι θα φάμε σήμερα”. Βέβαια η προετοιμασία του φαγητού, όπως και το σερβίρισμα απαιτούν κάποια στοιχεία. Εμείς σας λέμε για τα απαραίτητα. Όμως μην βιαστείτε να τρέξετε στην αγορά, πολλά από αυτά θα σας φέρουν φίλοι και συγγενείς. Αν όχι, αρχίστε τις αγορές σας και φροντίστε να βάλετε μερικά πλαστικά μπολ στη λίστα σας, η μαμά να μένει κάπου κοντά σας γιατί... ίσως είναι βαριά η “καλογερική”.

Σερβίτσιο
• Θεωρητικά ένα σερβίτσιο καθημερινό και ένα πιο επίσημο σίγουρα σας είναι απαραίτητο. Το καθημερινό σερβίτσιο σας θα πρέπει να αποτελείται από 24 απλά πιάτα, 12 πιάτα σούπας, 12 πιάτα σαλάτας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για γλυκό, 2 πιατέλες, μια στρογγυλή και μια παραλληλόγραμμη.
• Συμπληρώστε το επίσημο σερβίτσιο με περισσότερα ρηχά πιάτα, πιάτα τυριού και πιατέλες κρέατος.
• Πείτε όχι στα 56 κομμάτια ενός σετ σερβίτσιου. Αποφασίστε εσείς πόσα κομμάτια πραγματικά σας χρειάζονται.
• Συμπληρώστε το σερβίτσιο σας με τουλάχιστον 8 κομμάτια φλυτζάνια για καφέ ή τσάι.
• Τα μπολ είναι απαραίτητα για τις σάλτσες, τα απεριτίφ και γιατί όχι μπορούν να αντικαταστήσουν και τα πιάτα της σούπας.
• Με λίγη φαντασία και σκέψη θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά και αποθηκευτικό χώρο.

Ποτήρια
• Σίγουρα τα καθημερινά ποτήρια πρέπει να είναι περισσότερα από τα επίσημα. Για τα δεύτερα, μην ξεχνάτε ότι ο καιρός που χρησιμοποιούσαμε έξι διαφορετικά ποτήρια διαφορετικού μεγέθους, έχει περάσει. Τα “απαραίτητα” θεωρούνται 12 ποτήρια νερού, 12 ποτήρια κρασιού, 12 ποτήρια σαμπάνιας και οι απαραίτητες καράφες του κρασιού και του νερού.
• Για ποτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από τα “καλά” καθημερινά ποτήρια μεσαίου μεγέθους και τα μεγάλα είναι ιδανικά για κοκτέιλ και χυμούς φρούτων.
• Σ' ένα γιορτινό τραπέζι τα ποτήρια τοποθετούνται από το ψηλότερο στο χαμηλότερο, από αριστερά προς τα δεξιά. Δηλαδή ποτήρι νερού, κρασιού κ.ο.κ.
• Τα καθημερινά ποτήρια μην τα αποθηκεύετε ανάποδα, όπως επικρατεί, γιατί αυτή η τοποθέτηση αδυνατίζει το χείλος των ποτηριών και τα κάνει επιρρεπή σε ρωγμές και σπασίματα.
• Για να είναι αντάξιο της φήμης του, το καλό κρύσταλλο πρέπει οπωσδήποτε να έχει τουλάχιστον 24% μόλυβδο, ενώ το 30% γίνεται κρύσταλλο ανώτερης ποιότητας.

Μαχαιροπήρουνα
• Προτιμήστε ένα σερβίτσιο για 12 άτομα, δηλαδή 12 πιρούνια, 12 κουτάλια, 12 μαχαίρια, 12 κουτάλια του γλυκού, 12 μαχαιράκια για το επιδόρπιο και το φρούτο. Επιπλέον ένα σετ σερβιρίσματος, μια σπάτουλα σερβιρίσματος, ένα κουτάλι σάλτσας, μια κουτάλα για τη ζάχαρη.
• Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ένα σετ για 8 άτομα, στην πράξη δεν θα σας εξυπηρετήσει.
• Αν μπορείτε συμπληρώστε το σετ με 12 πιρούνια και μαχαίρια για ψάρι. Επιπλέον μια ακόμη σπάτουλα σερβιρίσματος, όπως και ένα σετ σαλάτας θα σας εξυπηρετήσει.
• Τα κουτάλια παγωτού με μακρύ χέρι, το σετ κρέατος και μαχαίρια κρέατος μπορεί σε πρώτη άποψη να σας φανούν μικρές περιττές πολυτέλειες, αλλά μπορούν να ομορφύνουν την καθημερινότητα.
• Τα πιρούνια τοποθετούνται πάντα στα αριστερά του πιάτου ενώ τα κουτάλια και τα μαχαίρια, με τη λάμα προς το πιάτο, δεξιά.

Σετ μαγειρικής
• Ακόμα και αν δεν έχετε γίνει δεινές μαγείρισσες, η αρχή πρέπει να γίνει με την απόκτηση σετ μαγειρικής, αλλά και διαφόρων μικροσυσκευών που στην πορεία θα αποδειχτούν πολύτιμοι φίλοι. Κατσαρόλες, τηγάνια, πολυμίξερ κ.α. θα γεμίσουν τους αποθηκευτικούς χώρους σας.
• Δυο κατσαρόλες, δυο τηγάνια, δυο δοχεία βρασμού, τουλάχιστον δυο ταψιά, όλα τους σε μικρό και μεγάλο μέγεθος, είναι απαραίτητα.
• Τα ανοξείδωτα σκεύη, διατηρούν τη λάμψη τους, αν τα τρίψουμε με αλεύρι. Όσο για τα σημάδια που δημιουργούνται από τη θερμότητα της φωτιάς, αρκεί ο χυμός ενός λεμονιού και το πέρασμα μετά με ένα πολύ μαλακό πανί.
• Για να διατηρήσετε την βάση από το σίδερο καθαρή, αρκεί να τοποθετήσετε σκόνη καθαρισμού επάνω σε ένα φύλλο χαρτιού και το “σιδερώνετε” έως ότου εξαφανιστούν οι λεκέδες.
• Για να φύγουν τα υπολείμματα από τις περιστρεφόμενες λάμες του μίξερ, τις βυθίζετε στο δοχείο του μίξερ με νερό και απορρυπαντικό και θέτετε τη συσκευή σε λειτουργία για ορισμένα λεπτά.

Μενού

Ρυθμίσεις

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος